Един артефакт от Атлантида… Един дързък обир… Най-опасния лов на съкровища за всички времена!

Меки корици, 424 страници

14.00 лв.

Изчерпан

Код: 9786191912209

Описание

Светът е потресен, когато прочутата статуя на Микеланджеловия Давид е открадната от музея във Флоренция. Но това е само поредното от серия дръзки покушения срещу велики културни съкровища на човечеството и е въпрос на време кога ще бъде ударен следващият безценен артефакт.

А когато бива откраднат и Талънорският Кодекс (уникална находка от издирванията на потъналата Атлантида), става ясно, че серията похищения са свързани елементи от глобален план. Кодексът крие ключ към местонахождението на Свещената крипта и нейното легендарно съдържание — Шива Веда, хрониките на древния хиндуистки бог на разрушението.

Очевидци на грабежа, археоложката Нина Уайлд и бившият командос Еди Чейс се впускат да преследват нападателите по цял свят — от улиците на Сан Франциско до върховете на Хималаите и до ледените пустини на Арктика, за да попаднат в заплетена конспирация, която може да доведе до гибелта на нашата цивилизация, такава, каквато я познаваме…

Галерия на Академията – Флоренция, Италия
По време на един от най-дръзките обири в историята, статуята на Давид на Микеланджело е открадната от безскрупулна банда наменици.

Изложба на Съкровищата на Атлантида – Сан Франциско, САЩ
Шест седмици по-късно, археологър Нина Уайлд и съпругът ѝ, Еди Чейс, стават свидетели, когато бандата краде Кодексът на Талънор в един още по-дързък грабеж. Кодексът пази тайната за местоположението на криптата на Шива и митичното ѝ съдържание – легендарните хроники на индийския бог на разрушението.

Сега Нина и Еди трябва да намерят свещената крипта, преди лидерите на бандата да използват съдържанието ѝ, което ще доведе до глобално унищожение. Бъдещето на света е заложено на карта… ще успеят ли да се справят

За автора:

Анди Макдермът е английски писател на бестселъри в жанра исторически трилър. Издадена е в България и като Анди Макдърмът.

През 2006 г. е издаден романът му „Death of the Senses“ от съвместната поредица „Последно назначение“.

През 2007 г. е публикуван романът му „Експедиция Атлантида“ от емблематичната му поредица „Нина Уайлд и Еди Чейс“. Главен герой в нея е археоложката Нина Уайлду пазена от нейния верен бодигард Еди Чейс, бивш командос. Увлечена от намирането на тайнствени артефакти и разкриването на древни загадки тя се излага на неподозирани опасности.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Свещената крипта – Анди Макдермът“