АРТ ПЛЮС

22.00 лв.

4 налични

Кол.

Icon Попитайте ни
Код: 9789544093105
Категории: ,

Описание

С „Великият Гетсби“ Скот Фицджералд улавя духа на Америка през двайсетте години на миналия век. Със „Сърца в Атлантида“ Стивън Кинг улавя духа на Америка през шейсетте. Петте новели, обхващащи периода от 1960 до 1999, са така умело вплетени една в друга, че се получава роман, поразяващ със своята сила.

„Хубавите книги те карат да разсъждаваш – казва Тед в „Отрепки с жълти палта“. – И не разкриват веднага тайните си.“

Това важи с пълна сила за „Сърца в Атлантида“. На пръв поглед историите са като надникване в ежедневието на обикновените американци, но всъщност става въпрос за нещо много по-дълбоко. Атлантида се превръща в метафора за Америка, буквално потъваща под краката на хората. Мечтите рухват през шейсетте, когато войната във Виетнам – тази и до днес незаздравяваща рана – разделя страната. После хипитата разменят идеалите си за доходни облигации и кокаин. И се превръщат в пасивни наблюдатели, пропуснали уникалния шанс да вземат всичко в ръцете си.

Разбира се, и този път гениалният Стивън Кинг не изневерява на себе си, но свръхестественото е само нещо като катализатор на събитията. А в героите неизбежно ще познаем себе си, защото говорят и мислят като нас.

„Приеми тази книга, все едно е непозната земя, която трябва да изследваш. Влез в нея без карта. Изследвай я и нарисувай своя карта“ – подканва незабравимият Тед.

Нарисувайте своя карта, Верни читатели.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Сърца в Атлантида – Стивън Кинг“