ART PLUS

19.00 лв.

5 налични

Кол.

Icon Попитайте ни
Код: 9789544094249
Категория:

Описание

Един велик разказвач е вдъхновен от най-прелестната и скромна френска девойка – предводителка на армии, обругавана, възвеличавана, но записана със златни букви в историческите хроники – ЖАНА Д’АРК. С безкрайна обич и съпричастност Марк Твен сътворява история за любов, вяра и непорочност, изобразявайки с ярки краски Орлеанската дева, спасила французите, коронясала техния крал… и в крайна сметка станала жертва на предразсъдъците. Жана д’Арк е нежна и красива като роза, но е с дух на жребец и с лъвско сърце. Битки, поражения, предателства, победи – изпод перото на Марк Твен прозата заприличва на поезия.

Писателят използва интересен похват – представя романа като мемоарите на Луи дьо Конт, паж и секретар на Жана д’Арк, преведени на английски от Жан Франсоа Алден, а на себе си отрежда скромната роля на редактор на ръкописа.

Виждаме прочутия автор в друга светлина и обикваме противоречивата му героиня – девойката, която от тринайсетгодишна знае, че ѝ е съдено да изпълни повеля свише, дори ако това ще ѝ струва живота.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ЖАНА Д‘АРК – Марк Твен“